NEWS

MULD KRONE, at vende tilbage til et landskab
28. JUNI 2021

TID: 28. juni 2021 kl. 6-14 & 18-22
RUTE: 21 km fra Kystvejen i Storvorde gennem Lille Vildmosecentret til Aalborgfjord
KATEGORI: Billed-, video- og performancekunst

walking-landscape-2021


Kunstner Marika Seidler vendte tilbage til huset på Heden ved Lille Vildmose mellem Egense og Dokkedal, hvor hun voksede op i 70’erne. Med sig havde hun sanger og performer Marte Schau. Huset var forladt, området overgroet med mosser og lav på fyrretræerne. Lyng, sand, græshoppelyd, ravfund, grøfter, mosen, Muldbjergene og fjordens lavvande vendte tilbage.

Marika, som var bag telefonens linse, guidede Marte og de virtuelle deltagere rundt i landskabet på en sanselig vandring med meditative historier. Historierne kom fra Marikas egne barndoms- og voksenerfaringer om at høre til og blive en del af landskabet.

De virtuelle deltagere blev inviteret til selv at: berøre rensdyrlav, at blive et træ, nedsænke fødderne i hængemosens spagnumplanter, de nyttige Co2-slugere, synke ned i mørk muld suget op med spagnumstøvsugere, løbe i Muldbjergene ved havet og vade i Limfjordens lave vand i natten.

De kropslige erfaringer, biologiske processer og fortællinger i landskabet blev kronet med fundne naturmaterialer.


Hvem er METROPOLIS

METROPOLIS – PERFORMANCE OG KUNST I BYENS RUM

Metropolis er mødested for performance, kunst og byen – et kunstbaseret laboratorium for den performative, stedspecifikke, internationale kunst. Det er Københavns Internationale Teater (KIT), der står bag Metropolis som den seneste af en lang række festivaler og projekter i København skabt og igangsat af KIT.

Metropolis præsenterer en sommersæson med forestillinger og interventioner i byens rum (Metropolis København), et landsdækkende projekt i samarbejde med 11 kommuner 2021-23 (Metropolis Landskab) samt løbende udviklingsaktiviteter for kunstnere og fagfolk.

Metropolis undersøger, bearbejder og fortolker den moderne storby med Metropolis København samt mødet mellem kunst og natur i landskaber over hele landet med Metropolis Landskab. Vi arbejder med levende kunst i tværæstetiske formater, der afsøger nye udtryk og skaber nye forbindelser mellem det kunstneriske, det sociale og det urbane.

Vi arbejder med at ophæve distancen mellem kunsten og virkeligheden ved at placere kunsten midt i borgernes hverdag. Vi ser kunsten som et væsentligt samfundsudviklende element, og gennem Metropolis kan kunstnere engagere sig i storbyen og dens mennesker, forholde sig til samtiden og bidrage til at skabe en fremtid.