NEWS

Viborg Kunsthal
HUMAN ANIMAL, Soloudstilling
22.juni - 1.september 2013

sh-Invitation-HUMAN-ANIMAL


Uddrag af
PRESSEMEDDELELSE Viborg, juni 2013 Kunsthal Brænderigården Viborg
22. juni - 1. september 2013

Det er en glæde at byde velkommen til udstillingen Human Animal, som er Marika Seidlers hidtil største solopræsentation i Danmark.

Marika Seidler er i sit arbejde drevet af en interesse for forskellige subkulturer, heriblandt relationer mellem mennesker og dyr. Ved at arbejde i et åbent felt mellem iscenesat dokumentar, antropologi og billedkunst, skaber hun i sine film et nyt perspektiv på virkeligheden. I udstillingen opleves en undersøgelse af dybere grundlæggende forbindelser mellem mennesker og dyr, og der åbnes op til et latent univers, som forbinder arter på tværs.

Human Animal har primært fokus på videoværker, og viser bl.a. seks forskellige film i videoinstallationen Ani-human. Filmene omhandler kommunikationsforløb mellem mennesker og dyriske, hvor deltagerne skaber identitet i kontakt med dyr eller via personalisering af dyr. Videoinstallationen With Horses er kunstnerens seneste værk og beskæftiger sig med ledelsesstrategi hos erhvervsledere og flokmentalitet hos heste. Her ses, hvordan lederens rolle udfolder sig blandt heste og baserer sig på et overbevisende kropssprog og nonverbal kommunikation. Filmen er optaget i cinemascope format, som er ekstra bredt i stil med de fleste westerns, og bryder billedet op, så person, hest og landskab opleves i fragmenter. Man kommer derfor som publikum helt tæt på situationen, hvor instinkter og basale følelser som frygt og tillid er handlingsbestemmende og i yderste konsekvens handler om overlevelse.

Med udstillingen Human Animal sættes fokus på relationer mellem mennesker og dyr og nedbrydning af grænser mellem det menneskelige og det dyriske. Det er et tema, som kunstneren har beskæftigeret sig med gennem næsten ti år, bl.a. i en række gouacher fra 2006 til 2008, som også kan ses i udstillingen. Samtidig er to rum via kulisseinstallationer forvandlet til en form for stalde, der på en gang virker forladte, men samtidig er præsente alene på grund af deres tilstedeværelse og omdefinering af kunsthallens vægge.