NEWS

Københavnske skoler
Flocks Baboon, publikums-inddragende performance
15., 29. januar, 5., 12., 26. februar, 23., 30. september, 7., 13. oktober,  2016

sh_Flokkene-babon_performance-1


Uddrag Pressemeddelelse

Flokkene Bavian undersøger på legende vis kommunikation mellem arterne set i et hybridfelt mellem iscenesat dokumentar, antropologi og billedkunst. Projektet tager form som en eksperimenterende publikums-inddragende maske performance i en gymnastiksal for en skole.

I starten af skoleugen deltager en 4. eller 5. klasse på skolen i et 3 dages workshop forløb med 3 performere. Projektet starter i Zoologisk Have, hvor en Zoolog fra formidlings afdelingen underviser elever og kunstnere i dyreadfærd hos primater. Eleverne igattager en bavianflok og tilegner sig viden om bavianflockkens dyreadfærd. Performere og elever iagtaager dyrenepå forskelligvis, først med Zoologens blik og siden med kunstnerens blik.

Elev flokken skriver lyriske tekster om familielivet i Bavianflokken, og farerne, der hvor flokken bor. Eleverne arbejder med en vekselvirkning mellem fysiske øvelser og iagttagelser af bavianflokken. De bevæger sig hen over jorden, og i flyvende hop som bavianer. Klassen øver videre på skolen.

Sidste workshopdag er der opførsel. Klassen afholder publikums- inddragende performance i skolens gymnastiksal for 3 andre klasser (90 børn) på skolen, som aktivt inddrages i flokken. 
Publikum sidder spredt på gulvet i gymnastiksalen.
Bavianflokken kommer ind fra alle sider mellem publikum de har bavian masker på og baby bavianer på hænderne. Bavian performerne inviterer publikum til at interagere med dem, og blive en del af deres flok.