NEWS

SJÆLLANDSKE KOMMUNER 2017 - 2019
VOKS SKOV, publikums-inddragende performance
28, 29, 30 august og 1 september 2017 Boserupskov, Roskilde Kommune
11, 12, 13 april 2018 Raadvad, Gentofte Kommune
6 maj 2018 Naturens Dag, Naturcenter Kongskilde, Sorø Kommune 
6 juni 2018 Boserupskov, Roskilde Kommune
20, 21, 22 august 2018 Raadvad Gentofte kommune
4, 6 april 2019 APRILfestival Hjørring
11 april 2019 Raadvad Gentofte kommune
24, 25 april 2019 Udstillingsstedet Munkeruphus

sh_Voks-skoV_Seidlers-Sensorium


Uddrag Pressemeddelelse

SEIDLERS SENSORIUM inviterer til publikums inddragende performance vandring i skoven af dukke-spiller Sif Jessen Hymøller, scenograf Annika Nilsson, performance- og videokunstner Marika Seidler.

I forestillingen VOKS SKOV kommer publikum i grupper på max. 15 personer på en sanselig 90 min. vandring i skoven, hvor de undervejs møder performerne. I skoven indvier performerne det aktive publikum i træernes livscyklus og fysiognomi fra krone til rod, gennem forskellige fælles aktiviteter.

Arboreal biologisk faglig viden er grundstammen i forestillingens kunstneriske udtryk og lyriske fortællende tilgang til træfamilierne set med en kunstners øjne. Træerne kommunikerer med hinanden. De drager ikke kun kærlig omsorg for deres afkom, de tager sig også af deres gamle og syge naboer. Træer har både følelser, fornemmelser og hukommelse. Træer kan advarer andre træer om, at der er fjender i nærheden. Under skovbunden rejser vigtige informationer via mykorrhiza et væld af tynde svampetråde spændt ud under jorden mellem træernes rodsystemer, som skovens:
WOOD WIDE WEB.

Det er i samspillet mellem publikum og performere at oplevelsen udformes i et roligt skov tempo. Publikums sanselige viden om flora og fungi i skoven forankres kropsligt når vi fordyber os i forskellige publikumskonstellationer. I takt med at sanserne udfordres, udvides forståelsen for hvordan plante arternes indbyrdes liv udspiller sig.

Alle VOKS SKOV oplevelser er unikke da hver vandreperformance tilpasses den nye skovs særegne præg som træsammensætning, jordbundstyper, geografi, klima og årstid.